Friday, 27 December 2013

~~ Bilik Zid n Zik ~~

Kepenatan baru balik dari kampung
Bz dengan persiapan adik ipar kawen
Tapi seronok tu semestinya la
Cuti 2 minggu tak pergi opiskan
Mesti la seronok
Bertolak balik sini hari rabu 2 hari lepas
Sampai pukul 10 malam
Rumah pun macam tongkang pecah dah
Berhabuk n bau rumah lama ditinggalkan
Dah la rindu nak bau umah
Sekali bau x best la plak

Esok tu dah alang2 hubby cuti lagi on weekdays
Terus antar budak2 g nursery
Then kitorang g ikea hihihi
Senang sikit x bawak budak g ikea
Sebab banyak nak beli barang2 besar
Ramai gila org kat ikea even weekdays pun
Maybe sebab ramai yang cuti terus seminggu kot for christmas


Hah tengok ni panjang gila Q
Sampai troli yang L shape tu habis la
Bukan troli yang de bakul tu
Troli yang amik barang kat warehouse tu abis
Punya lama tunggu pun xde
So banyak gak la barang x boleh amik
Kena buat 2nd trip nampaknya

Ehh tajuk bilik budak
Tapi ni cite pasal ikea je hahahah
Yela tujuan g ikea ni nak beli rak simpan toys n set tilam katil tuk bilik bebudak ni
Tapi dapat amik katil je la dulu sebab leh deliverykan
Rak tuk toys x dapat nak amik sebab xde troli.. :-(
Tapi tak sabar jugak tunggu barang sampai selasa ni
Selain tu beli almari gak tuk kitorang
Sebab baju hubby dah bertambah banyak
Sampai lipat xtau nak simpan mana dah

Jumaat pulak ktorng beli cat nak cat bilik bebudak ni
Tapi aku kemas clearkan bilik angkat barang2 sorang2 dulu
Hoiii patah pinggang buat sorang2
Hubby tetibe kena keluar jumpa org pulak huh


Hah ni teaser je dulu hihi
Ni pun gigihla aku ukur stripe tu sorang2
Dengan menggedik gayat naik tangga hahaha
Pukul 3 hubby balik dia sambung mengecat
Tapi x abis lagi cat
Esok sambung pulak
Xtau la jadi apa nanti
Main pilih je cat tadi
Harap2 ok la
Orite daaaaa





10 comments:

  1. Replies
    1. Ehehehe jadi.. Encik abe soh benti jugak.. Tp xtau bila ntah last day.. Elok submit surat esok tu start cuti 2 minggu tros.. Tggu selasa ni masuk keje heh..

      Delete
  2. Replies
    1. Hahahaha xtau la sue.. Cat pun satu tersalah beli.. Tergelap sikit warnanya.. Hentam saja la heh..

      Delete
  3. wahh..lepas blk kg..still gigih makeover bilik. caiyok2. miss u so much. haishh..kalo nurul benti nnt..lg la sunyi kt opis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi terpaksa menggigihkan diri sementara org laki kat umah tu cuti heh.. Kalo x xtau bila lg leh bt.. Itu la nk benti dh la pulak wuwuwuwu

      Delete
  4. amboi besh nyer ingat upah org cat ahahha ..bilik mama zid n zik x deco ker kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilik mamanye biar je la sepah dulu hahaha.. x sabo nk wat bilik budak sbb nak suruh dorang main kat bilik je nanti.. penat kemas sana sini hihihi

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete