Tuesday, 3 December 2013

~~ how to prevent sofa from sliding ~~

Assalamualaikum..
Dah lama macik x share tips
Hari ni nak bagitau macam mana nak bagi sofa korang dok diam2
Ke korang dah tau?

Sebelum ni macik dok geram je la sofa ni asyik senget benget kedudukan dia
Lagi2 bila budak2 ni dok main tak reti duduk diam
Sehari sampai bape kali dok betulkan kedudukan dia
Tensi macik!

Last sekali ni yang macik buat

Haaaaa macik guna pelapik kabinet ikea ni
Potong kecik ikut saiz kaki sofa tu
Then tindihkan dia


Nampak nampak?
Dah tak bergerak dah dia
Fuhh lega hati macik x payah nak kusut kusut dah
Nak guna anti slip mat tu pun boleh
Alaaa yang getah kita letak kat dashboard kete tu kan
Untuk letak barang ke phone ke supaya tak jatuh
Kat daiso pun aritu macik de jumpa product khas untuk prevent sofa ni dari bergerak


Alang alang nak share ni jugak la
Hurmm budak2 ni biasa la
Kita nak buat keje dorang pun menyibok
Ni beli kat ikea dekat bahagian carpet tu
Yang ni untuk elak carpet dari bergerak
Ok la tu je perkongsian untuk hari ni

p/s: kalau boleh nak jugak carik produk bagi budak budak ni duduk diam.. Ada? Hahahahaha

11 comments:

  1. bagus tips ni..untuk budak2 tu mmg xde nk bg diam..ank su pn aktifffffff

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha tips dia mak nye kne tabah je hahahha.. baik aktif dr tak aktifkan.. hihi

      Delete
  2. Idea yg menarik.... kerusi saya anak saya yang belum 2 tahun pun boleh sorong tarik.. hihihi... budak-budak.. time tido pun aktif berguling.. hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tu la kan time tido pun dok berguling.. yg parents tido ujung2 katil je.. hahahaha

      Delete
  3. makcik bp hengget tuk carpet x begerak neh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo xsalah dlm rm30 gitu.. kne carik btl2 la kat bhgian karpet tu sbb sblm ni pun x penah pasan pun benda alah ni ada kat situ..

      Delete
    2. tue la mmg x perasan juga ahahha dah la bapak budak asik marah dabel A jew sbb buat sepah plus kapet asik senget2 ahahha

      Delete
    3. hahahah tp rasanya kne beli dua kot anna.. br lebih grip.. takpun kne potong letak satu kat hujung bawah.. satu kat hujung atas.. ni pun dh ok dh.. tp kalau time dorang buas gila tergerak sikit je la gak..

      Delete