Friday, 8 November 2013

Susun atur : My Baking Station

Hari ni aku nak share susun atur baking station aku
Takdelah kemas mana tp ok lah buat masa ni
Tgh mencari idea idea susunan lagi
Kalau tgk dekat pinterest tu naik geramkan tgk susunan dorang
Kemas dan comel comel!

Ok la ni baking area aku


Actually umah aku ada island
So kalau rasa sempit sikit aku buat keje dekat island tu la
Oven pulak belum beli yg proper lg
Pakai je dulu hadiah kawen punya sampai rosak :-p


Ni bahagian dalam
Semak skit ek?
Sebelum ni lg semak then aku beli wire rack, container dgn rak2 yg lain semua tu dekat daiso
Susun susun balik lega la sikit mata ni


Close up sikit :-)
Acuan utk tekap kuih tu aku letak je dulu dlm balang kuih raya tu
Nanti ada masa n rajin sket boleh la nk deco sikit bekas tu
Kalau la rajinkan which is selalunya malas hahahah

Bekas acuan tu aku susun atas rak pinggan kayu tu
Br nampak kemas sikit and senang nak ambik


Ni wire rack aku cakap tadi
Gantungkan je kat tepi pintu so mudah sikit nak capai


Closeup sikit bahagian atas


Bekas tepung ni semua tau kot kan nak carik mana
Sekarang harga dia dah turun RM4.99 kalau x salah aku
Label tu aku buat sendiri je
Nanti aku share pulak dekat next entry cara aku diy label tu ok


Ni rak atas microwave tu
Bahagian ni aku tak puas hati lagi
Nanti semua balang2 kuih raya tu aku nk keluarkan
Simpan dalam kotak DIY yang aku buat hari tu
Nanti kalau buat kek boleh simpan dalam rak ni dulu
Buat masa ni penuh dengan chocolate dgn balang kuih raya tu la


Laci bawah oven tu pulak aku jadikan tempat untuk susun semua koleksi buku resepi aku
Senang semuanya dekat-dekat
Senang nak capai
Ok la tu je aku nk share buat masa ni :-)
Esok kalau sempat aku share DIY kitchen label tu plak ek..

Ok daaaaa

29 comments:

  1. kemas & cantik! nampak pepero..kite pun suke pepero..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi ni baru kenal je pepero hihi.. Asben beli kat airport.. Sedapkan!

      Delete
  2. chewahhh best nyer adehhh nangis dalam ati ahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahha nangis dlm ati plak.. Meh amik tissue meh kita lap mata hati hihi

      Delete
  3. Replies
    1. Thx cik hani :-) smpai bape kali godek la area ni hihi

      Delete
  4. Replies
    1. Hihihi jom jom buat.. Sume beli kat daiso je

      Delete
  5. cantiknya baking station awk ni, suke sgt.. kemas & cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thx ain.. Dapo ain pun cute sgt dgn hiasan cupcake :-)

      Delete
    2. sy suka sgt tema dapo wane putih camni... cntik

      Delete
  6. Replies
    1. Eheheh thx irjune.. Bhgian ni je kemas.. Bhgian lain leh pengsan tgk hihi

      Delete
  7. Cantik nyer.. best nak gak dapur cam nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi.. Puhhh kiri puhhh kanan.. Kabooommmm hah dpt dh.. :p

      Delete
  8. bagos..tak terpikir plak nak guna wire rack kat pintu..thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe senangkan.. just gantungkan dia guna penyangkut yg ada tape tu je.. then leh gantung mcm2 tros atas wire rack :)

      Delete
  9. Alahai comelnye baking station. Cantek n kemas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh cik creative by two.. Kebetulan pulak sy tgh nk tempah kufi dr awak ni.. Bape hr dh tgh dok pk nk warna apa tuk kufi tu hihi.. Nanti sy pm kat fb lak..

      Delete
  10. Errr...nak jgk tanya kat mana ek beli balang tepung tu? Saya mcm x penah jumpe je...hihi....
    Btw, susunatur ni nmpk kemas,simple, dan mcm praktikal :-)
    Mata pun sejuk tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh xpenah jmpe ek.. Hihi.. Dekat ikea ni dear.. Rm4.99 sebalang.. Awak duduk mn?

      Delete
    2. Urm duduk cyberjaya je pon. Ha3...kena up kan lg skill shopping nampak gayanya ni. Selalu nmpk balang spice yg kck2 tu je..hailaaa...tq tau :->

      Delete
  11. gaaaaaa....awat homeyyy sgt area baking ni...warna blck n white tu mmg ngam sgt...yg backsplash ala-ala polkadot tu tiles ke? geraaammm tgkkkk...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi.. Ahh yg tu tiles.. Kite plak geram tgk dapo dia.. Hihi

      Delete
  12. kat mana beli rak kayu letak acuan tu ya? minat ler....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sorry xprasan komen.. Sy beli kat daiso.. Sila2 terjah2 daiso heh

      Delete